Kaunis ja vehreä

Piha

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi.

Kuloisten ja Pasalan alue on tunnettu vehreistä ja puutarhamaisista pihoistaan. Myös Olympia I & II:n piha-alueista ja osakaspihoista haluttiin vehreät mutta helppohoitoiset. Pihat on suunnitellut taitava puutarhuri ja Hirvensalon Talonrakennuksen luottopakki Minna Toivanen.

Piha-alueiden suunnittelussa on otettu huomioon juurikin helppohoitoisuus ja tilan tuntu. Kasvillisuuden osalta ikivihreät saavat rinnalleen monipuolisen valikoiman koristekasveja sekä upean pihapuulajin, punatammen. Yhdessä selkeiden pintamateriaalien kanssa kasvit muodostavat kauniin kokonaisuuden. 

Tontin rajoilla ja rakennusten välissä on otettu huomioon näkösuoja tuijapensain, jotka ajan saatossa kasvavat tuuheaksi pensasaidaksi. Asuntojen välille on suunniteltu reunakivellä rajattu sorapintainen istutusalue, josta nousee pallotuijia sekä omenapuu, joka kukkii kauniisti keväällä. Lisäksi osakaspihoihin kuuluu viihtyisät nurmialueet, joilla lapsilla on tilaa temmeltää ja leikkiä. Takapihan kruunaa komea punatammi, jonka vihreät lehdet vaihtavat väriään syksyllä punaiseksi. Ajan saatossa tammista tulee näyttävä elementti, joka tuo osakaspihoille kaivatun korkeuselementin.

Sisäänkäynneillä yksinkertaiset sorapinnalta nousevat vuorimäntyjen ryhmät ovat niukkuudessaan modernin linjakkaat ja samalla helpot hoitaa. Istutusalueiden ja autokatosten välistä on pihakiveyksellä viimeistelty reitti sisäänkäynnille ja etupihan katetulle terassille. 

Pihan yleisillä alueilla on sekä nurmikkopintoja, että suuria katepintaisia istutusalueita, joiden kasvillisuus on monipuolista. Ryhmät sisältävät koristepuita, kukkivia pensaita ja havukasveja. Alkukesästä tontilla tuoksuu syreenit, jotka puhkeavat kukkaan eri sävyissä. 

Pihasuunnittelija

Minna
Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen