Arkkitehti

Renni Haroma

Arkkitehtitoimisto
Haroma & Partners Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, moderni, minimalistinen

Olympia I & II edustavat aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Yhtiöt on suunnitellut lahjakas ja arvostettu SAFA-arkkitehti Renni Haroma.

Yli viisitoista vuotta arkkitehtinä työskenneelä Rennillä on vahvaa näyttöä alalta ja rautainen ote suunnitteluun näkyy huikeina tuloksina. Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija. Hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti. Nuorempana Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Englannissa ja Itävallassa. 

Haromalla on skandinaavisen moderni käsitys arkkitehtuurista. Hänen ominta tyyliä edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Pääasiallisesti Haroman työt ovat moderneja, selkeälinjaisia ja skandi- naavisia. Asuinsuunnittelussa hän on keskitty- nyt modernien ja korkeatasoisten omakoti- ja rivitalojen sekä huviloiden suunnitteluun, mut- ta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asun- tojen ja eksklusiivisten penthouse-huoneistojen suunnittelusta.

Arkkitehdin sanoin

Olympian yhtiöiden suunnittelun lähtökohtana oli luoda nykyaikaisia perheasuntoja vehreään ja rauhalliseen asuinympäristöön Raision Kuloisten alueelle. Vaikka alue onkin hyvin omakotitalopainotteinen, se on myös virikerikas. Niin luonto kuin aktiviteetitkin ovat lähellä. Myös Olympian tontti ilmentää hyvin alueen ominaispiirteitä rajautuen yhdeltä laidaltaan suureen metsään ja toiselta Kuloisten juuri uusittuun urheilukenttään. 

Olympia I & II:n arkkitehtuuri on niin pohjaratkaisuiltaan kuin rakennusmassoittelultaan sekä julkisivultaan toteutettu moderniin henkeen. Koska ympäröivä asuinalue on tyypillinen lapsiperheille, niin oli luonnollista suunnitella Olympian asunnoista hyvin toimivia kokonaisuuksia, jotka palvelevat eri elämäntilanteissa aina lapsiperheen hektisestä arjestä eläkepäiviin asti. Asuntotyyppejäkin löytyy kolmea erilaista, kolmiosta neliöön ja viisiöön. Kaikkien asuntojen sydän koostuu kuitenkin samalla tavalla keittiö-, ruokailu- ja olohuonetilasta, joka luo erinomaiset edellytykset niin arkeen kuin juhlaankin. Kukin asunto aukeaa avarasti ja valoisasti läpi olohuonetilan, suurien lasipintojan läpi katetulle ulkoterassille ja omaan pihaan. 

Asuntomassat on sijoitettu tontille mahdollisimman väljästi suhteessa toisiinsa, jolloin kunkin asunnon pihan koko on saatu maksimoitua. Myös asuntojen yksityisyyteen on haluttu panostaa; kukin asunto avautuu samansuuntaisesti lounaaseen, jolloin saadaan hyödynnettyä parhaat näkymät ja ilmansuunnat sekä asuntojen keskinäinen yksityisyys varmistettua. 

Asuinrakennusten julkisivut ovat pääpinnoiltaan rapattuja raikkaan valkoisia. Kontrastiparin valkoiselle tuo trendikäs musta kapea panelointi terassien sisäänvedoissa sekä talousrakennuksissa. Mustien ja valkoisten pintojen kombinoiminen korostaa rakennusten kolmiulotteisuutta luoden luonteikkaan yhtenäisen ilmeen modernille asuinalueelle.   

Renni Haroma